Vokal, akustisk gitar

«En livsnødvendig artist», «JSØ har en intens stemme som produserer gåsehud - og god latter», «Rått og med en fantastisk nerve og forståelse».

Dette er noen pressesitater om Jørn Simen som er lederen for Karuzela group. Blant mange CD-utgivelser har han laget to prisbelønte med sine egne versjoner av Russlands store sønn Vladimir Vysoskij og har gjort ham kjent i Norge. Han har hatt mer enn 1500 konserter med Vysotskijsanger i alt fra kneiper til katedraler alene, med band eller med kor, i Norge og I Russland. Gjennom årene har han blitt venner med Vysotkskij eksperter over hele verden, Vysotskijs familie og venner, og er idag en stor Vystoskij ekspert selv. Begeistringen hans resulterte i 2000 I boka: Ulvejakten – Vladimir Vysotskij og hans russiske gitarposesi.

En av de første platene hans var «Den Røde Bussen» i 1986 med sanger av Jacek Kaczmarski, Zbigniew Herbert, Tadeusz Rozewicz og andre. Sanger fra «Solidaritet»- tiden som han laget norske versjoner av. Sammen med den polske pianisten Zbigniew Lapinski hadde han mange konsertturneér med disse sangene. De arbeidet sammen i 12 år. I en polsk bok om nordmenns betydning for «Solidaritet» som kommer på norsk høsten 2010, er det et kapittel om Jørn Simens arbeid.

Han har hatt mange forskjellige solo prosjekter, alltid med sanger på norsk og ofte fra andre kulturer. Han også tatt initiativet til «Josefine Visescene» - Norges ledende visescene med konserter hver onsdag – som han i dag leder på 15 året.